Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Το "ανακυκλωμένο νερό" απο την Ψυττάλεια


Η όποια ισχύς και η όποια προωθητική δύναμη του πολιτικού/οικονομικού concept της "πράσινης επιχειρηματικότητας/ανάπτυξης" αρχίζει να εξαντλείται και μάλιστα σε αρκετά επικίνδυνο βαθμό για το "όλον" εγχείρημα...

Δυστυχώς, το concept παρέμεινε αγκιστρωμένο στο πεδίο των λόγων και δεν υπήρξε ούτε ένα - μα ένα- αποφασιστικό βηματάκι εμπρός για προώθηση και εφαρμογή ώριμων επενδυτικών/ επιχειρηματικών σχεδίων και προγραμμάτων που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην τοπική ανάπτυξη, διαμορφώνουν συνθήκες για κινητοποίηση παραγωγικών δυνάμεων αλλά και προσέλκυση κεφαλαίων, δημιουργίας νέων οικονομικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας κ.α.

Τέτοιες ώριμες "πράσινες" επενδύσεις υπήρχαν και εξακολουθούν και υπάρχουν. Ο Τάσος Γραικός , επιστημονικός συνεργάτης στο Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ, παρουσιάσει μια τέτοια επένδυση - τo "ανακυκλωμένο νερό" της Ψυττάλειας- στο πρώτο τεύχος της Μetropolis Green, ένθετο στο τελευταίο Μetropolis Weekend.

Το όλο project που με ιδιαίτερη θέρμη προωθεί και στηρίζει ο νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας θα μπορούσε με την συμβολή της ΕΥΔΑΠ αλλά και άλλων επιχειρηματικών ομίλων να "περπατήσει" και να αποδώσει περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη συνολικά για την Αττική. Ετσι κι αλλιώς, το project του "ανακυκλωμένου νερού" της Ψυττάλειας καταλαμβάνει μια απο τις θέσεις του τοπ τεν των πιό ώριμων και αποδοτικών σε χρήμα και περιβαλλοντική προστασία/ασφάλεια "πράσινων" επενδύσεων στην Αττική.

1 σχόλιο:

Κ.Τ - FREEBLOGGER είπε...

http://issuu.com/metropolisnews/docs/metropolis_weekend_70/28?mode=a_p